Tegnap maradékevésre voltam hivatalos, a szülinapi túlkínálatot kellett hasznosítani. -:)
Lassan vége a nyárnak, besűrűsödnek a kerti összejövetelek. Ma nálam lesz lakásszentelő. Készülődök a bográcsolásra.
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, körte, kávé
ebéd-vacsora: - halászlé, lecsó
Lassan vége a nyárnak, besűrűsödnek a kerti összejövetelek. Ma nálam lesz lakásszentelő. Készülődök a bográcsolásra.
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, körte, kávé
ebéd-vacsora: - halászlé, lecsó
Nemcsak a kerti partyk sűrűsödnek, hanem a nyár ízeinek a "becsomagolása" is. A szőlőben majd minden termőre fordult. Folyamatosan megy az aszaló, most éppen paradicsom és cukkini van benne.
Aszalt cukkini
A paradicsomból, ami nem fért az aszalóba, készült pár üveg paradicsomlé.
Egyszerű módját választottam az elkészítésének. Nagy lyukú reszelőn lereszeltem a paradicsomot, feltettem főni a forrástól számított 10 percig. Sterilizált üvegekbe töltöttem, a tetejére olívaolajat öntöttem és száraz dunsztba tettem.