2012. november 17., szombat

Paradicsomos csirkemell


Kicsit elhanyagoltam a blogom. Ennek két oka van, részint időhiány- egész héten rohanóban voltam, ott ettem, ahol ért a dél, vagy gyakran az este-, részben pedig keresem az új formám. Egy évig írtam napról napra, hogy mit ettem és hogy készítettem, azt hiszem, hogy ebből elég. Többet szeretnék foglalkozni a paleolit életmódhoz tartozó szabadtéri mozgások hangsúlyozásával és a mentális oldallal. Még nem tudom, hogy hogyan. Szívesen veszem az ötleteket, segítsetek:-)

Paradicsomos csirkemell


Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
4 szem paradicsom
10 dkg reszelt sajt
1 ek kacsazsír
só, bors, oregánó
Elkészítése:
Egy tepsit kikenek a kacsazsírral. Befűszerezem a felszeletelt csirkemellet és a tepsibe sorakoztatom. Rászelem a paradicsomot és forró sütőbe teszem. Kb. fél óra elősütés után megszórom a sajttal és visszateszem a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt pirulni kezd. Káposzta salátával kiváló könnyű vacsora.

2012. november 11., vasárnap

Kemencés kacsaságok



Nálunk a Márton napi liba kacsa formájában kerül az asztalra. Begyújtottuk neki a kemencét és az ehhez járó hangulatban telt a tegnap.
Ha már felfűtöttük, igyekeztünk jól megpakolni.



A máj és töpörtyű kerül a tányérra.