2016. március 2., szerda

Mézes kevert mandulalisztből aszalt gyümölcsökkel

Érzem a tavasz leheletét. Ideje szétnézni a télire bespájzolt holmik között. Miféle kincseket rejt még a kamra? Nálam pl. megbújt egy cipős doboz vegyes aszalt gyümölcs. Azonnal nekiláttam a sütésnek! :-)


Hozzávalók:
4 db tojás
12 ek mandulaliszt
6 ek méz
1 bögre vegyes aszalt gyümölcs (házi)
1 dl főzött feketekávé
1/2 dl étolaj
2 cm reszelt gyömbér
1kk fahéj
1 sütőpor
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket előző este beáztatom. Az összes hozzávalót kikeverem és papírral bélelt tepsibe öntöm. A tetejére szórom az aszalt gyümölcsöket. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: